BallinaAKTUALEZbulime ShkencoreNjë konceptim rreth madhësisë së Universit

Një konceptim rreth madhësisë së Universit

 

Një konceptim rreth madhësisë së Universit

Universi jonë është shumë i madh në fakt. Studimet e reja tregojnë se në të vërtetë ekzistojnë 1 bilion(10^12) Galaktika, ku secila mund të posedojë nga 1 miliard deri në 1 bilion yje, ku secili me potencial për ekzistencë planetare.

Ylli më i afërt me Diellin është Proxima Centauri, 4.3 vjet dritë nga Toka, në Galaktikën tonë “Udha e Qumështit”. Pra, me shpejtësinë e dritës të udhëtohet 4.3 vjet pa ndalur.
(Shpejtësia e dritës në vakum është 300.000 km/s)

Anija kozmike më e shpejtë e ndërtuar deri më tani është Helios 2, Anija Kozmike Solare, e cila udhëton 253.000( 253 mijë) km/h. 

Nëse do të përdornim këtë anije kozmike Helios 2, për të përshkruar 4.3 vjet dritë deri tek ylli më i afërt Proxima Centauri, do të na mirrte 19000 vjet. (natyrisht nëse do të mund të rezistonim radiacionin e dëmshëm yjor dhe përplasjet me asteroidë)

Duke e ditur se, Teleskopi hapësinor “Hubble Space Telescope” ka regjistruar dritë nga Yjet dhe Nebulat rreth 1 milard vjet dritë largësi.

Ky është universi ynë, dhe Allahu është Krijuesi ynë, Krijuesi më i mirë!

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

Artikulli paraprak
Artikulli tjetër

Must Read