BallinaPse ISLAMI?Kthimi i MadhNumri i të konvertuarve në Islam në Turqi është në rritje

Numri i të konvertuarve në Islam në Turqi është në rritje

 

Numri i të konvertuarve në Islam në Turqi është në rritje

 

Dijarbakir

 

Mbi 8 mijë persona shumica e të cilëve ishin gra të krishtera janë konvertuar në Islam në Turqi ndërmjet viteve 2000-2013.

Ata të cilët pranuan islamin janë kryesisht shtetas gjermanë, françez dhe anglez si dhe njerëz nga ish-republikat sovjetike, sipas të dhënave të mbledhura nga Agjencia Anadolu nga Kryesia e Punëve Fetare.

 

Në 5 muajt e parë të vitit 2013, numri i njerëzve të cilët vendosën që të bëhen musliman është 410.

 

Nimetullah Erdogmus, myftiu i krahinës Dijarbakir, tha se njerëzit kishin qenë në kërkim për të vërtetën hyjnore në dritën e shenjtë te Kur’anit pasi që Profetit Muhamed ( paqja dhe meshira e Allahut qoftë mbi të), i cili tha se ai i ftoi njerëzit ne Teuhid (Njëshmëria e Zotit), besimi se nuk ka asnjë zot tjetër përveç Allahut.

 

“Në botën e sotme, ku njerëzit kanë probleme të shumta dhe kriza morale, ata mbajnë në këtë kërkim për të vërtetën hyjnore e cila e rrit interesin per fetë,” tha ai, “Kjo është arsyeja pse njerëzit e gjejnë veten në kërkim të gjitha feve hyjnore. Ne besojmë se të gjithë do të përfundojnë në kërkim te Islamit, siç edhe Kurani nuk ka ndryshuar fare, nuk eshte falsifikuar, dhe është ende i njëjtë si në versionin origjinal. “

 

Shumë e me shume njerëz janë duke u konvertuar në Islam në të gjithë botën, veçanërisht në Perëndim, tha Erdogmus duke kujtuar hulumtimet qe jane berë.

 

 

Përktheu: Naim Berisha

 

Burimi në anglisht: http://www.aa.com.tr/en/rss/203864–fweew?

 

Burimi në shqip: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

Must Read