BallinaARTIKUJHadith dhe SunetO Allahu im kërkoj mbrojtje tek Ti nga katër...!

O Allahu im kërkoj mbrojtje tek Ti nga katër…!

 

O Allahu im kërkoj mbrojtje tek Ti nga katër…!

 

Profeti – sal-lAllahu alejhi ue sel-lem! – kishte zakon të thoshte:

 

اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الأَرْبَعِ: مِنْ عِلْمٍ لَا يَنْفَعُ، وَمِنْ قَلْبٍ لَا يَخْشَعُ، وَمِنْ نَفْسٍ لَا تَشْبَعُ، وَمِنْ دُعَاءٍ لَا يُسْمَعُ

 

“Allahumme inni e`udhu bike minel-erbe`i: min `ilmin la jenfe`u, ue min kalbin la jehshe`u, ue min nefsin la teshbe’u, ue min du`a-in la jusme’u!”

 

“O Allahu kërkoj strehim tek ti nga katër: nga dituria e padobishme; nga zemra që nuk ka frikë-respekt; nga shpirti i pangopur; dhe nga duaja e papranueshme!”

 

[Shënuan Ahmedi, Ebu Davudi dhe të tjerët. Është deklaruar Sahih nga Hakimi dhe Dhehebiu i cili u pajtua, dhe ka mbështetje nga një numër i Sahabëve.]

 

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

Must Read