BallinaTEZKIJEMëkatët dhe PendimiO ti që bën mëkat! - Ibn Kajjimi

O ti që bën mëkat! – Ibn Kajjimi

O ti që bën mëkat!

– Të kënaqurit tënd me mëkatin, është më i rëndë tek Allahu sesa vetë mëkati.

– Të qeshurit tënd gjatë momentit kur mëkaton, është më i rëndë tek Allahu sesa vetë mëkati.

– Pikëllimin që e ndien kur të të kalojë mëkati pa e bërë, është më i rëndë tek Allahu sesa vetë mëkati.

– Kujdesi yt që ta mbulon veten kur je duke mëkatuar (që mos të të shohin të tjerët), e zemra jote nuk mërzitet nga të parët e Allahut, është më i rëndë sesa vetë mëkati.

Andaj, mos e konsideroni Allahun Shikuesin më të pavlerë për ju!

Ibn Kajim el Xheuzije
Përktheu: Burim Koçinaj

Must Read