BallinaAKIDETeuhidPËRSE E MËSOJMË TEUHIDIN?

PËRSE E MËSOJMË TEUHIDIN?

 

PËRSE E MËSOJMË TEUHIDIN?

 

1.Për faktin se Allahun na krijoi për hir të tij.
2.Allahu nuk e pranon ndonjë vepër pa teuhid.
3. Në Xhenet do të hyjë vetëm muvehidi (njësuesi, monoteisti).
4.Është shkak për shtimin e veprave të mira.
5.Është shkak për fshirjen e veprave të këqija.
6.Është shkak për udhëzimin dhe vazhdimin e sigurisë.
7.Është shkak për rehatinë.
8.Është shkak për shefaatin (ndërmjetësimin) e të Dërguari, sal-lallahu alejhi ue selem.

Përktheu: Burim Koçinaj

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

Must Read