BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiShejh Uthejmini: Jetimët, të varfrit dhe zemra jote

Shejh Uthejmini: Jetimët, të varfrit dhe zemra jote

 

Shejh Uthejmini: Jetimët, të varfrit dhe zemra jote

Shejh Uthejmini, Allahu pastë mëshirë për të, ka thënë, “Dije se të qenit i sjellshëm me të dobëtit, jetimët dhe të rinjtë vendos mëshirë në zemër, butësi dhe ndjeshmëri dhe [një ndjenjë të] kthimit tek Allahu i Plotfuqishëm dhe Madhërishëm, ku askush përveç atij që e ka përjetuar mund ta kuptoj. Kështu që, ajo që është e përshtatshme për juve është që të keni mëshirë për të rinjtë, për jetimët dhe të varfrit, në mënyrë që të ketë mëshirë, dhembshuri dhe dashuri në zemrat tuaja.”

Referenca: Sherh Rijadus-Salihin, vëll. 3, fq. 89.

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

Must Read