BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiSHKAQET QË NDIHMOJNË PËR FALJEN E NAMAZIT TË NATËS

SHKAQET QË NDIHMOJNË PËR FALJEN E NAMAZIT TË NATËS

 

SHKAQET QË NDIHMOJNË PËR FALJEN E NAMAZIT TË NATËS

1. Sinqeriteti në qëllimin e faljes së namazit, se bëhet vetëm për Allahun.
2. Ta ndiejë qëllimin e namazit të natës dhe së vërtetë Allahu e thërret për namaz.
3. Njohja e mirësive të namazit të natës.

4. Leximi rreth praktikimit të namazit të natës tek të parët tanë (selefi).
5. Të fjeturit në anën e djathtë.
6. Të fjeturit me abdes.
7. Të fjeturit herët.
8. Praktikimi i dhikrit të gjumit.
9. Një sy gjumë pas dreke (Kajlule).
10. Largimi nga ushqimi dhe pija e tepërt.
11. Largimi nga mëkatet dhe gabimet.
12. Luftimi i nefsit për të falur namazin e natës.
13. Qortimi i nefsit për lënien e namazit të natës .

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi

Burimi: www.islamifejaevertete.com

Must Read