BallinaAKTUALEFakte dhe StatistikaShkollat evropiane nuk e paraqesin mirë islamin

Shkollat evropiane nuk e paraqesin mirë islamin


Shkollat evropiane nuk e paraqesin mirë islamin


Rezultatet e fundit të një sondazhi tregojnë se shumica e përmbajtjes së teksteve shkollore në vendet evropiane nuk e paraqesin mirë Islamin

Sipas raportit të ‘Press TV’, në përmbajtjet e librave Islami paraqitet si një religjion i lashtë i cili nuk është pranuar mirë në shoqërinë evropiane. 
Qendra kërkimore në Gjermani ka analizuar përmbajtjen politike, gjeografike dhe historike të librave në pesë vende evropiane. Në të njëjtën kohë këto libra hyjnë në mediat më të rëndësishme për informim. Vëmendja më e madhe në libra i kushtohet kulturës islame të bazuar në mospajtueshmëri. Në libra, zakonisht inkurajohet rritja e vogël e urrejtjes ndaj Islamit, një religjioni i cili nuk ka vend në Evropë. 
Në Evropë jetojnë më shumë se 16 milion muslimanë, ndërsa rreth 900.000 fëmijë muslimanë shkollohen në vendet evropiane./islamgjakova/

Must Read