BallinaTEZKIJELidhja me All-llahunSi i kalonte Imam Shafi’u netët e tij

Si i kalonte Imam Shafi’u netët e tij

 

Si i kalonte Imam Shafi’u netët e tij

 

El-Rebië bin Sulejman rrëfen:

Imam Shafiu do ta ndante natën në tri pjesë: ai do ta shkruante(diturinë) në pjesë e parë, do të falej gjatë pjesës së dytë dhe do të flente gjatë pjesës së tretë.

 

Po ashtu, rrëfehet nga Husejn El-Karabisi i cili ka thënë:

[Njëherë] kalova natën me Shafiun. Aai do falej një të tretën e natës. Zor se mund ta shihja duke recituar mbi 50 ajete (në namaz), 100 më së shumti. Kurdo që arrinte tek ndonjë ajet që fliste rreth mëshirës, ai do ta luste Allahun për mëshirë, për veten e tij dhe për besimtarët; dhe kurdo që arrinte tek ajetet që flisnin rreth ndëshkimit, ai do të kërkonte strehim tek Allahu nga ai; dhe do të kërkonte shpëtim për veten e tij dhe për besimtarët. Dukej sikur, që të dyja shpresa dhe frika i ishin sjellur së bashku atij.

 

El-Bejhaki, Ma’rifetu El-Sunen, artikulli 362, 365.

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

 

Must Read