BallinaTEZKIJELidhja me All-llahunTë kënaqurit me Caktimin e Allahut

Të kënaqurit me Caktimin e Allahut

Zoti i Lartësuar i shpërndan mirësitë mes robëve të Tij, Ai ia shton riskun dikujt e ia pakëson dikujt tjetër, sipas Urtësisë së Tij dhe robi duhet të jetë i kënaqur me këtë caktim.
Hatim El-Asam ka thënë për Fjalën e Allahut të Lartësuar:

‏﴿نَحْنُ قَسَمْنَا بَيْنَهُمْ مَعِيشَتَهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا﴾.
“Ne kemi përcaktuar për ta se si do të jetojnë në këtë botë”. [Ez—Zuhruf: 32]
“E mësova se shpërndarja e gjërave ishte nga Zoti i Lartësuar, prandaj nuk kisha zili askënd dhe u kënaqa me përcaktimin e Zotit të Lartësuar”.

@AdelinaKucana

Must Read