BallinaAKTUALETë ndryshmeVatikani: Islami, feja më e përhapur dhe më e madhe në botë

Vatikani: Islami, feja më e përhapur dhe më e madhe në botë


 

Vatikani: Islami, feja më e përhapur dhe më e madhe në botë


Vatikan, 21 dhjetor – Vatikani ka deklaruar zyrtarisht se Islami është feja me përhapjen më të madhe në botë dhe se numri i myslimanëve, që prej afro një viti, i ka kaluar të krishterët me tre milionë më shumë.

Lajmin e bëjnë të ditur mediat, burimet e të cilave theksojnë se ky ndryshim në renditjen botërore të feve ka ardhur si rezultat i përqafimit të Islamit nga një numër i madh qytetarësh perëndimorë edhe pse pas vitesh të gjata sulmesh dhe fushatash denigruese, transmeton TopNews.

Në deklaratën e publikuar nga Vatikani thuhet: “Numri i myslimanëve në botë i kalon tre miliardë, tre milionë e njëzet e dy mijë myslimanë, shifër që e kalon numrin e të krishterëve me tre milionë (pasues) më shumë.”

Në bazë të deklaratës së mësipërme, Vatikani pranon hapur se Islami është feja me përhapjen më të shpejtë në mbarë botën. Sipas llogaritjeve të tij, 19.5 % e banorëve të planetit janë myslimanë, ndërsa të krishterët pozicionohen të dytët me 17.5 për qind./koha/


___________

*Vërejtje: Këto shifra nuk përputhen shumë me realitetin dhe ligjikisht kanë kundërshtim mes numrit dhe më posht përqindjes, andaj më afër realitetit dhe në përputhje shumë të madhe me përqindje është se tani e tutje sipas vatikanit islami është feja e parë në Glob me 2.322.000.000 (dy miliard e treqind e njëzet e dy milion) muslimanë, kjo informatë përputhet edhe me burime tjera të reja statistikore./islamifejaevertete/

Must Read