BallinaAKTUALEFakte dhe Statistika10 shtetet me rezervat më të mëdha të naftës

10 shtetet me rezervat më të mëdha të naftës

 

10 shtetet me rezervat më të mëdha të naftës

 

10. Nigeria – Rezerva prej 37 miliard fuçi[1] naftë.

9. Libia – Rezerva prej 46 miliard fuçi naftë.

8. Rusia – Rezerva prej 60 miliard fuçi naftë.

7. Emiratet e Bashkuara Arabe – Rezerva prej 98 miliard fuçi naftë.

6. Kuvajti – Rezerva prej 104 miliard fuçi naftë.

5. Iraku – Rezerva prej 115 miliard fuçi naftë.

4. Irani – Rezerva prej 137 miliard fuçi naftë.

3. Kanada – Rezerva prej 175 miliard fuçi naftë.

2. Venezuela – Rezerva prej 211 miliard fuçi naftë.

1. Arabia Saudite – Rezerva prej 263 miliard fuçi naftë.

 

Referenca:http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_proven_oil_reserves; https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2178rank.html

 

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

 

 [1] 120-200 litra.

Must Read