BallinaPraktikaPyetje dhe PërgjigjjeA lejohet mes'hu mbi çorapet e dimrit që shiten te ne?

A lejohet mes’hu mbi çorapet e dimrit që shiten te ne?

 

 

A lejohet që me abdestin e sabahut të falet namazi i Bajramit

 

Pyetja:

Selam alejkum!
Nëse merr abdest me arsye (yzer) në kohën e namazit të sabahut dhe e fal namazin e sabahut, a lejohet që me këtë abdest, pra me te njëjtin abdest të sabahut, të falet namazi i Bajramit, i cili është pas 45 minutash?
Ju faleminderit!

Përgjigjja:

Falënderimet i takojnë Allahut, paqja dhe bekimet e Tij qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamed, mbi familjen, mbi shokët dhe mbi të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.

Po, vëlla i nderuar, lejohet për sahibu yzrin (për atë që është i arsyetuar) të falë me një abdest një kohë të namazit me të gjitha sunetet, si: tehijetul mesxhid, dy rekate pasi kryen tavafin, sunetin e atij namazi, e po ashtu edhe namazi i Bajramit hyn me të.


Allahu e di më së miri!
 

Fatmir Raçi

31.8.2007

Burimi: klubikulturor.com

www.islamifejaevertete.com

 

Artikulli paraprak
Artikulli tjetër

Must Read