BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiShmangia e paragjykimeve

Shmangia e paragjykimeve

 

Shmangia e paragjykimeve

Dush bint Falah ad-Deusri rrëfen: “Njëri nga njerëzit i cili do të vizitonte rregullisht bin Bazin (Allahu e mëshiroftë!) përmend se njëherë Shejhu po zgjaste përshëndetjet e tij tek njerëzit të cilët ishin mbledhur, kur ia, një njeri era e të të cilit i vinte tym duhani, ia dha dorën. Andaj, njëri nga personat entuziast nxitoi që t’i tregonte Shejhut (rreth kësaj) në mënyrë që ai të qortohej dhe të këshillohej.

Megjithatë, Shejhu me zemrën e tij mikpritëse dhe me mendimin e tij të mirë, parafrazoi: “Mos u ngutni në ngritjen e gjykimeve! Ka mundësi që ai të ketë kaluar pranë dikujt i cili ka pirë duhan dhe si pasojë diçka nga era i ka kaluar atij.’”

 

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

Must Read