BallinaPse ISLAMI?Kthimi i MadhÇdo vit mbi 5000 gjerman konvertohen në Islam

Çdo vit mbi 5000 gjerman konvertohen në Islam


Çdo vit mbi 5000 gjerman konvertohen në Islam


Në të vërtetë, titulli i kësaj teme nuk është i drejtë, sepse 5000 gjerman janë konvertuar në vitin 2005 dhe në gazetën “Frankfurter Allgemeine” të datës 16.03.2007 doli lista se çfarë ka ndodhur në vitin 2006.

Në vitin 2006 ishin 14.300 gjerman që kanë pranuar islamin.

Nuk është e drejtë të thuhet se “gjermanët” janë konvertuar në islam…. por shihet edhe tek emigrantët nga vendet e krishtera si p.sh. nga Polonia, Italia, Kroacia dhe vendeve të tjera se si konvertohen në islam.

Shtrohet pyetja se pse këta njerëz konvertohen në këtë fe?…

Islami momentalisht, sipas Samuel Phillips Huntington në veprën “Lufta e kulturave”… pra nga burime “jo-islame”, është feja me rritjën më të shpejtë në botë….. për arsye të natalitetit të madh dhe njerëzve që konvertohen në Islam…. dhe ne çuditemi … e në Gjermani vjen një “piskamë e madhe”: “Sa shumë njerëz kanë pranuar Islamin”…..por këto janë sjellje që në vendet e tjera moti s`janë parë (tejkaluar).

Në SH.B.A. flitet për 400 të konvertime ditore….400 njerëz që kalojnë në Islam çdo ditë…shumë më shumë (sesa në Gjermani, sh.p.).

Nëse për shembull shikojmë….në SH.B.A. gati në çdo qytet, në çdo pjesë të qytetit ke një Çerdhe islame…

Në Gjermani, vetëm në Berlin ke më shumë Çerdhe çifute sesa në gjithë Gjermaninë që ka çerdhe islame… shumë rrallë gjen çerdhe islame.

Shkolla islame në SH.B.A. gjenë në çdo kënd, sikurse në Angli ku nuk është shumë më ndryshe, pra situata atje është shumë më mirë… kjo çfarë po përjeton Gjermania nuk është asgjë e re…


Pierre Vogel – Ebu Hamza

Përktheu: D. Ajeti

Burimi: http://www.islamifejaevertete.com/

Referencë:


 

http://www.youtube.com/watch?v=LaKYn1q0YEg

 

Must Read