BallinaARTIKUJHadith dhe SunetDua shumë e dobishme – Të kërkuarit mbrojtje nga njerëzit e ligj...

Dua shumë e dobishme – Të kërkuarit mbrojtje nga njerëzit e ligj përreth teje

 

Dua shumë e dobishme – Të kërkuarit mbrojtje nga njerëzit e ligj përreth teje

Ebu Hurejre (Allahu qoftë i kënaqur me të!) rrëfen se nga duatë/lutjet e Tij (shpëtimi dhe lavdërimet e Allahut qofshin mbi të!) ishte:

اللهمَّ إني أعوذ بكَ من جارِ السُّوءِ ، ومن زوج تشيِّبني قبلَ المشيبِ ، ومن ولد يكونُ عليّ رَبّاً، ومن مالٍ يكونُ عَليّ عذاباً ، ومن خليلٍ ماكرٍ عينُه تراني ، وقلبُه يرعاني ؛ إنْ رأى حسنةً دفنَها ، وإذا رأى سيئّئةً أذاعَها

 

Transliterimi:

Allahumme inni e’udhu bike min xhari-s-su, ue min zeuxhin tushejjibuni kable-l-meshib, ue min ueledin jekunu alejje rabba, ue min malin jekunu alejje ‘adhaba, ue min halilin makirin, ‘ajnuhu terani ue kalbuhu jer’ani, in raee haseneten defeneha ue idha raee sejjieten edhe’aha.

Përshtatja në shqip:

“O Allahu im kërkoj strehim tek ti nga:

  • Fqinji i keq; dhe
  • Nga gruaja e cila më bën që plakem para pleqërisë; dhe
  • Nga djali i cili do të bëhet pronar ndaj meje;
  • Nga pasuria e cila do të bëhet dënim për mua; dhe
  • Nga shoku dinak, syri i të cilit më vëzhgon dhe zemra e tij më komploton, nëse sheh ndonjë të mirë, ai e mbulon, dhe kur të sheh ndonjë të keqe ai e përhap.”

 

Referenca: Imam Tabarani në “Ed-Dua” (3/1425/1339). Zinxhiri “Hasen” sipas el-Albanit; Silsileh Es-Sahiha, 3137.

Përkthim

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

Must Read