BallinaARTIKUJSahabëtTri të qeshurat dhe tri të qarat

Tri të qeshurat dhe tri të qarat

 

Tri të qeshurat dhe tri të qarat

 

Tregohet se Ebu Derda -Allahu e mëshiroftë!- ka thënë: “Tri gjëra më bëjnë të qeshin, dhe tri gjëra më bëjnë të qajë.

Ato që më bëjnë të qeshin janë: Një person i cili vendos shpresat e tij në jetën e kësaj bote derisa vdekja e ndjek atë; Një person i cili është i shkujdesur [ndaj Zotit të tij] derisa [Zoti i tij] nuk është i shkujdesur ndaj tij; Dhe, një person i cili çdo herë qesh, asgjëmangut, ai nuk e di a e ka kënaqur Allahun apo e ka zemëruar.

Ato që më bëjnë të qajë janë: Të qenit i ndarë nga të dashurit e mi: Muhammedi dhe grupi i tij (Sehabët); Llahtaria e momentit të vdekjes; Dhe, qëndrimi përballë Allahut –azze ue xhel!- në ditën kur sekretet do të shfaqen, dhe kur unë, nuk e di ku do të shkojë në Parajsë apo Ferr?”

 

Referenca: Ibn El-Mubârak, El-Zuhd ue El-Raka`ik, artikulli 250.

Përkthim

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

Must Read