BallinaAKTUALEFakte dhe StatistikaEfektet e Coca-Colas pas 60 minutash në trupin tonë

Efektet e Coca-Colas pas 60 minutash në trupin tonë

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efektet e Coca-Colas pas 60 minutash në trupin tonë

Coca-Cola është një pije që cilësohet si shumë e dëmshme për organizmin tonë. Në një studimim të realizuar nga studiuesi turk Xhanan Karataj, i cili nxjerr në pah dëmet që shkakton një gotë Coca-Cola për 60 minuta.

Studiuesi ka renditur disa probleme kryesore që na vijnë nga konsumimi i kësaj pije, siç janë;

Në 10 minutat e para të konsumimit të pijes, gjaku juaj perthith 10 lugë çaji sheqer, një sasi 100 herë më e madhe se masa normale që i duhet trupi tonë.

20 minutat e para, nga pija rritet niveli i sheqerit në gjak, duke bërë që pankreasi të prodhojë më shumë insulinë dhe teprica e sheqerit fillon të depozitohet në trajtë yndyre në mëlçi.

Pas 40 minutash vëmë re se e gjithë kafeina ka hyrë tashmë në qarkullim, ky është një proces i cili bën që të na rritet presioni i gjakut dhe të prodhohet më shumë sheqer nga mëlçia ai kalon perseri në gjak dhe rrit nivelin e sheqerit.

Ndërkohë që pas 60 minutash nga koha që ne kemi pirë Coca-Cola krijohet një ndjenjë urie. Pra lind nevoja e të ngrënit dhe ju përsëri do të pini Coca-Cola dhe të hani ëmbëlsira.

Siç duket kjo është një pije me të cilën duhet të bëjmë kujdes nëse duam që të kemi një organizëm të shëndetshëm. /albeu/

Must Read