BallinaPraktikaHaxhiGratë të cilat kryejnë Haxhin në emër të burrave

Gratë të cilat kryejnë Haxhin në emër të burrave

 

Gratë të cilat kryejnë Haxhin në emër të burrave

 

———————————————-

Shejh AbdulMuhsin el-Abbad shpjegon:

 

“El Fadl ibn Abbas –Allahu qoftë i kënaqur me të!- ishte ulur prapa Profetit gjatë udhëtimit nga Muzdelifa për në Mina kur një grua nga Kath’am iu afrua Profetit duke i kërkuar rreth kryerjes së Haxhit në emër të babait të saj, një burri të vjetër i cili nuk mund të ulej qëndrueshëm në një kafshë ngasëse, ajo tha: “Obligimi i Haxhit i ka arritur babait tim në këtë moshë të vjetër dhe ai nuk mund të ulet qëndrueshëm në një kafshë ngasëse, a duhet që të kryej Haxhin në emër të tij?”

 

Ai iu përgjigj: “Po.”

 

Kjo ishte gjatë Haxhit Lamtumirës dhe vërteton se një grua mund të kryej Haxhin në emër të një burri, sepse Profeti i ka dhënë fetua asaj që të kryej Haxhin në emër të babait të saj.

Ky hadith, gjithashtu jep dëshmi se një person mund të kryej Haxhin në emër të një burri tjetër, dhe një grua mund të kryej Haxhin në emër të një burri, dhe ky hadith është dëshmi e qartë që gratë mund të kryejnë Haxhin në emër të burrave.”

 

 ————–

www.islamifejaevertete.com

 

 

Must Read