BallinaAKTUALETë ndryshmeHamburgu, qyteti i parë gjerman që ka zyrtarizuar festat islame

Hamburgu, qyteti i parë gjerman që ka zyrtarizuar festat islame

 

Kryetari Hamburgut, Olaf Scholz

Hamburgu, qyteti i parë gjerman që ka zyrtarizuar festat islame

Autoritetet në Hamburg janë bërë të parët në Gjermani që njohin zyrtarisht festat islame në mënyrë që punonjësit myslimanë dhe studentët të mund të t’i festojnë ato në shtëpi.

Vendimi është pjesë e një marrëveshjeje në mes të qytetit verior gjerman dhe grupeve lokale myslimane.

Marrëveshje të ngjashme ekzistojnë me komunitetet e krishtera dhe çifute në këtë qytet.

Kryetari Hamburgut, Olaf Scholz, tha të martën se ai shpreson se marrëveshja do të shërbejë si një shembull për qytetet tjera gjermane.

Autoritetet vlerësojnë se rreth  150.000 myslimanë jetojnë në qytetin e pothuajse 2 milionë njerëzve./ekuiliber/

 

www.islamifejaevertete.com

 

Must Read