BallinaAKTUALETë ndryshmeHumbja morale nga lufta në afganistan

Humbja morale nga lufta në afganistan


Humbja morale nga lufta në afganistan


Javën e kaluar CBS news dhe New York Times shprehën një sondazh të përbashkët që rezultatet e të cilit tregojnë se 69% e amerikanëve  janë kundër luftës në Afganistan dhe në muajt e fundit, pakënaqësia me lufta është rritur me shpejtësi. Më parë një oficer i ushtrisë amerikane, kolonel Denial Davis kishte shkruar në një artikull të tij se zyrtarët amerikanë kanë mashtruar si kombin ashtu edhe Kongresin në lidhje me luftën afgane. Ai tha, “realitetet në terren nuk janë si ato pamjet e portretizuara nga gjeneralët e Pentagonit me kongresmenë dhe senatorë por duhet të dijmë se kjo luftë në mënyrën më ekstreme ka ulur prestigjin amerikan në tërë botën.” Ky zyrtar i Pentagonit, i cili ka shërbyer  ushtrinë amerikane për 17 vjet, thotë se ai është dërguar në Afganistan,4 herë për shërbimin ushtarak dhe ka udhëtuar rreth 15000 kilometra. Ai thotë se pas një udhëtimi të gjatë dhe përvojë të mjaftueshme në Afganistan, ai ka arritur në përfundimin se lufta në Afganistan nuk mund të fitoi dhe ai nuk e kupton se sa më shumë zgjatë kjo luftë do të marrë më tepër jetë, luftë e cila nuk ka finale.

CBS News/NY Times – www.kohaislame.com

Must Read