BallinaAKTUALETë ndryshmeSi ta ruani stomakun tuaj

Si ta ruani stomakun tuaj


Si ta ruani stomakun tuaj


Mjekët janë të mendimit se është më mirë të hahet nga pak dhe shpesh:


– Mos hani para gjumit, pasi që kjo e lodh stomakun;

– Hani minimum 3-4 orë para gjumit;

– Hani me kafshata të vogla, për t’u përtypur dhe tretur më mirë;

– Mos hani në këmbë apo shpejt;

– Mos hani ushqime të nxehta apo shumë të ftohta;

– Mos u shtrini menjëherë pas ushqimit;

– Mos bëni ushtrime gjimnastikore pas ushqimit;

– Ushqimet me kafeinë (kafeja, kola, çaji) nuk ju bëjnë mirë;

– Ushqimet apo pijet me aciditet (p.sh. lëng përtokalli) hollojeni me ujë;

– Mos përdorni alkohol dhe cigare;

– Mos përdorni të skuqurat;

– Mos përdorni shumë qepën;

– Mos përdorni shumë çokollatën.

Must Read