BallinaARTIKUJHistori dhe TregimeIMAM AHMEDI DHE BUKEPJEKESI!

IMAM AHMEDI DHE BUKEPJEKESI!

 

IMAM AHMEDI DHE BUKEPJEKESI!

 

Imam Ahmedi deshi ta kalonte një natë në xhami por roja e xhamisë e pengoi.
Do të flejë tek vendi i këmbëve të mia- kërkoi Imam Ahmedi, dhe vërtetë, ashtu edhe bëri, por roja e xhamisë u ngrit dhe e largoi-tërhoqi prej xhamie. Imam Ahmedi atëbotë ishte në moshë të shtyrë dhe në fytyrë i dukeshin rrudhat e pleqërisë.
Derisa ishte në këtë gjendje e pa atë një bukëpjekës i cili i ofroi konak. Imami shkoi dhe ai vërtetë, edhe pse nuk e njohu, ia bëri një mikpritje islame shumë të madhe.
Bukëpjekësi pas pak shkoi tek dhoma e tij që t’ia fillonte punës për gatimin e bukëve. Imami e dëgjoi bukëbërësin gjatë tërë kohës duke kërkuar falje të mëkateve -duke bërë istigfar-. U mahnit Imami kështu që të nesërmen e pyeti për këtë gjë.
Gjatë tërë kohës sa e bëj gati brumin kërkoj falje të mëkateve- tha bukëbërësi.
Imami duke qenë se dinte mirë vlerën dhe të mirat e istigfarit (kërkimit falje) e pyeti nëse kishte gjetur të mirat e tij?
Po, çdo gjë ma ka plotësuar Allahun i madhërishëm përveç një lutjeje të kamotshme- tha bukëbërësi.
E cila është ajo?- pyeti Imami.
Ta shoh Imam Ahmed b. Hanbelin- tha bukëbërësi.
Po unë jam Ahmed b. Hanbeli dhe pasha Allahun mbrëmë unë pakam qene tërhequr zvarrë për të ardhur tek ti(1).
——————————-
Pershtati ne shqip: Sedat G. ISLAMI – sedatislami.wordpress.com
Burimi: http://sona3.ps/vb1/showthread.php?t=14560

www.islamifejaevertete.com

 

Must Read