BallinaARTIKUJHistori dhe TregimeNdodh që, të gjitha ato që të dhurohen të jenë sprovë dhe...

Ndodh që, të gjitha ato që të dhurohen të jenë sprovë dhe ato që nuk të jepen të jenë mirësi

1️⃣ Tregohet një histori e përhapur në Egjipt, në Amara, për një grua, e cila lutej gjithmonë me lutjen: ‘O Zot, m’i jep 2 milion pa lodhje, o Zot Ti je Bujar, m’i bëj rrizk 2 milion!’ Dhe Zoti ynë iu përgjigj lutjes së saj dhe ia solli 2 milion, por ato 2 milion ishin, për fat të keq, dijeh (shpagim që i jepet familjes së të vrarit) e të birit të vrarë.
SubhanAllah!!!
2️⃣ Tregohet historia e një zonje, e cila e lodhur nga puna që bënte, lutej që Zoti t’i bënte rrizk një pushim e të qëndronte në shtëpi, e lutej: ‘Zot më jep disa kohë pushim të qetësohem e të rehatohem!’ Shoqja e cila e dëgjon, i thotë që mund t’ia kërkojë lejen drejtorit, por ajo ngulte këmbë se e donte pushimin pa ia kërkuar atij.
Një ditë prej ditëve, i thyhet këmba dhe qëndron 2 muaj në shtëpi pa mundur të lëvizë, “pushim” total, dhe tregohet se qe penduar për lutjen e bërë.
🔹Prej urtësisë së këtyre historive është se, ai që kërkon pasuri, apo të martohet, apo çdo lloj furnizimi le t’ia kërkojë Allahut me ‘afijeh’ (shëndet i plotë dhe pa probleme). Sepse çdo mirësi në këtë dynja pa ‘afije’ pa shëndet të plotë, nuk ka asnjë vlerë.
🔸Argument për këtë është ajo çfarë i ka ndodhur imam Ahmed Ibn Hambel, Allahu e mëshiroftë, i cili i lutej Allahut të Lartësuar që të mësonte përmendësh Kur’anin:
“Allahu iu përgjigj lutjes time dhe unë e mësova Kur’anin përmendësh, por isha në burg, sepse kur u luta harrova t’i kërkoj Allahut ta mësoj Kur’anin dhe të kem ‘afijeh’, të kem shëndet dhe të jem pa probleme.”
🔹Ndodh që, të gjitha ato që të dhurohen të jenë sprovë dhe ato që nuk të jepen të jenë mirësi.
Prandaj, lutjuni Allahut për hajrin (më të mirën) dhe afije-n (shëndet të plotë)!!

Must Read