BallinaARTIKUJHadith dhe SunetKur të përhapen sunetet vdesin bidatet

Kur të përhapen sunetet vdesin bidatet

 

Kur të përhapen sunetet vdesin bidatet[1]


1- Ngrënia me tre gishta, është sunnet

2- Marrja e asaj që të ka rënë në tokë, heqja e të keqes dhe pastaj ngrënia, poashtu është sunnet.
3- Fshirja e çarçafit para fjetjes, është sunnet
4- Atij qe ka tështitur dhe nuk ka thëne Elhamdulilah mos i thuaj Jerhamukallah.
5- Ta pasosh myezinin gjatë ezanit në fjalët që i thotë, është sunnet
6- Ndryshimi i qimeve te thinjura mirëpo jo me ngjyre te zezë, është sunnet.
7- Fillimi i namazit të natës me dy rekatë te lehta, është sunnet.
8- Mos pirja e ujit në këmbë dhe marrja frymë tre herë gjatë pijes, është sunnet.
10- Të fjeturit me abdes, është sunnet.
11- Vizita e njerëzve për Allah, është sunnet.
12- Ndihmesa e familjareve në punët e shtëpisë, është sunnet.
13- Veshja e rrobave te bardha për burrat, është sunnet.
14- Të folurit për dorë gjatë takimit njeri me tjetrin, është sunnet.
15- Të fjeturit në krahun e djathtë, është sunnet.
16- Vizita e të sëmurit, është sunnet
17- Prej synetit është mbytja e hardhucës.
18- Largimi i pengesave nga rruga, është sunnet
19- Ngrënia e hurmave tek (1,3,5,7,9)… , është sunnet
20- Mos fyerja në enë gjate pijes, është sunnet
21- Dhënia përparësi anës së djathtë, është sunnet
22- Përdorimi i misvakut, është sunnet

23- Thënia e dhikrit të mëngjesit dhe mbrëmjes, është sunnet

24- Përcjellja e te vdekurit, është sunnet

Përktheu: Valdet Kamberi

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

 [1] Risi në fe, e, feja është e kompletuar nuk ka nevojë për shtesa nga njerëzit


Must Read