LETËR ÇDO PRINDI

 

LETËR ÇDO PRINDI

 

-Fëmija yt gënjen shumë, sepse ti e llogaritë ashpër.

– Fëmija yt nuk ka besim në vete, sepse ti nuk e inkurajon.

– Fëmija yt flet dobët, sepse ti nuk komunikon shpesh me të.

-Fëmija yt vjedh, sepse ti nuk e ke edukuar të japë dhe shpenzojë.

-Fëmija yt është frikacak, sepse ti e mbron atë.

– Fëmija yt nuk respekton të tjerët, sepse ti nuk ul zërin me atë.

– Fëmija yt qëndron i nervozuar çdo herë, sepse ti nuk e lavdëron.

– Fëmija yt është koprrac, sepse ti nuk e ndihmon.

-Fëmija yt është i dhunshëm me të tjerët, sepse ti e keqtrajton. -Fëmija yt xhelozon, sepse ti e neglizhon.

– Fëmija yt të pengon, sepse ti nuk e puthë e përqafon.

– Fëmija yt nuk të dëgjon, sepse ti shpesh nga ai kërkon.

– Fëmija yt rri i mbyllur, sepse ti je i nxënë.

-Fëmija yt shpeshherë sillet se me qenë ‘prindi yt’, sepse gjyshi i tij nuk respektohet nga ti.

-Fëmija yt është egoist, sepse ti altruizmin e shprehë me të tjerët dhe jo me atë.

-Fëmija yt nuk lexon, sepse ti i servon lojëra kompjuterike.

 

Prindër, bëni kujdes se si silleni me fëmijët. Ata i keni amanet.

 

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

Must Read