BallinaPraktikaMuslimanii dhe ShoqeriaLETËR NGA ALIJA IZETBEGOVIÇI

LETËR NGA ALIJA IZETBEGOVIÇI

 

LETËR NGA ALIJA IZETBEGOVIÇI

 

Mjekët e Presidentit Alija Izetbegoviç -Allahu e pastë mëshiruar- patën gjetur një letër në shtratin e tij, të cilën e publikuan vetëm tash kur kanë kaluar pesë vite nga vdekja e tij. Letra kishte disa vargje poetike, të cilat Rahmetliu i kishte shkruar vetëm pak para se të ndahej nga kjo jetë. Janë shumë domethënëse.


Në origjinal janë në gjuhën boshnjake ndërsa ne i gjetëm të përkthyera në gjuhën arabe. Do të mundohemi sado pak ta përshtatim në shqip dhe tua sjellim domethëniet e tyre, që janë vërtetë këshillëdhënëse.


Letër vetës


Edhe nëse koka të mbërrin lart në qiell,
Dije se vdekja do të jetë fundi yt
Nëse shëtit botën, lindje e perëndim
Pushimi (moslëvizja) do të jetë fillimi yt
Sa shumë miq pret në këtë jetë
Por, një ditë do të vjen një mik që fare se do e se pret
Çdo gjë do të përfundoj për të filluar jeta jote pas vdekjes
Kjo botë do të përfundojë, andaj bëhu i drejtë!

 

Referenca: http://sedatislami.wordpress.com/2012/06/24/leter-nga-alija-izetbegovici/

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

Must Read