BallinaPse ISLAMI?Të tjerët për IslaminMahatma Gandi per Profetin Muhamed

Mahatma Gandi per Profetin Muhamed


Mahatma Gandi per Profetin Muhamed

 

Mahatma Gandi, në “Young India” të botuar në “The Light”, Lahore, 16 shtator, 1924, thotë:

 

“Kam dëshiruar të njoh sa më mirë jetën e njeriut, që sot, padyshim, ka ndikim të padiskutueshëm në miliona zemra njerëzore. Jam bidur, më shumë se asnjëherë më parë, se s’është shpata ajo që ia siguroi Islamit vendin në botë. Jo s’është shpata, por modestia e plotë, thjeshtësia e Pejgamberit, të qenurit rigoroz ndaj obligimeve, respekti i tij i thellë ndaj prindërve dhe miqve, guximi dhe trimëria, besimi i tij i patundur tek Zoti dhe bindja e paluhatshme në pejgamberinë e tij.

 

Pikërisht këto, dhe jo shpata, përvetësuan njerëzit dhe iu dhanë fuqi atyre që të kapërcenin çdo vështirësi. Kur përfundova së lexuari pjesën e dytë të biografisë së tij, më erdhi keq që s’kisha të lexoja edhe më shumë për atë jetë të madhe.”

 

Burimi: http://profetiislam.com/

 

http://www.islamifejaevertete.com/

 

Must Read