BallinaARTIKUJGruaja dhe FamiljaNjëra nga të drejtat e fëmijëve është, që prindi t’i urdhërojë ata...

Njëra nga të drejtat e fëmijëve është, që prindi t’i urdhërojë ata për faljen e namazit në kohën e duhur

Njëra nga të drejtat e fëmijëve është, që prindi t’i urdhërojë ata për faljen e namazit në kohën e duhur.

Prej pjesëve të edukimit të fëmijës me besim është urdhërimi i tij për faljen e namazit.
Allahu i Lartësuar ka thënë:
وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ …”
“Urdhëroje familjen  tënde që të falin namazin…”(Taha:132)

Ndërsa i Dërguari i Allahut
-alejhi salatu ue selam- ka thënë:
مُرُوا أَوْلادَكُمْ بِالصَّلاةِ وَهُمْ أَبْنَاءُ سَبْعِ سِنِينَ ، وَاضْرِبُوهُمْ عَلَيْهَا وَهُمْ أَبْنَاءُ عَشْرٍ ، وَفَرِّقُوا بَيْنَهُمْ فِي الْمَضَاجِعِ .”
”Urdhërojini fëmijët tuaj të falin namazin, kur të mbushin shtatë vjeç. Rrihini (lehtshëm, me qëllim për t’i edukuar) për namaz, kur të mbushin dhjetë vjeç dhe ndajini në shtretër të veçantë.”
(Hadithin e ka saktësuar shejh Albani)

/Mesofenetende

Must Read