BallinaARTIKUJKëshilla dhe UrtësiNjëzet e dy metodat më të mira për ta bërë jetën tënde...

Njëzet e dy metodat më të mira për ta bërë jetën tënde të lumtur

 

Njëzet e dy metodat më të mira për ta bërë jetën tënde të lumtur


1. Kushtoja nga koha jote 10 deri 30 minuta për të ecur.
2. Kushtoja nga koha jote për çdo ditë nga 6 orë për gjumë.
3. Kushtoja një kohë për ushqime shpirtërore (namaz-tesbih- istigfare).
4. Kaloje një pjesë të kohës me njerëz që janë të moshës 70 vjeçare, dhe me disa qe janë nën moshën 6 vjeçare.
5. Konsumo më shumë ushqime natyrale dhe përmbaju sa ke mundësi nga ato artificiale.
6. Pi një sasi të konsiderueshme të ujit.
7. Mos e kalo kohën tënde të shtrenjtë në thashetheme.
8. Harroj rastet dhe gabimet e kaluara, e mos ia kujto shoqëruesit tënd të jetës.
9. Dije se jeta është shkollë, ndërsa ti je nxënës në të dhe problemet i ngjajnë detyrave matematikore që kanë zgjidhje.
10. Haje mëngjesin tënd sikurse mbreti, drekën si një princ dhe darkën si i varfëri.
11. Jeta është shumë e shkurtë, mos e shpenzo duke urryer të tjerët.
12. Nuk është patjetër të fitosh në të gjitha dialogjet dhe debatet.
13. Mos e krahaso jetën tënde me jetën e të tjerëve, e as shokun e jetës me të tjerët.
14. I vetmi person përgjegjës për veten tënde je ti.
15. Fali të gjithë pa dallim.
16. Mendo mirë për Allahun e Lartmadhëruar.
17. Sado që gjendja të jetë e mirë apo e keqe, beso se ajo do të ndryshoj.
18. Zilia është humbje kohe, ti i posedon të gjitha gjërat e nevojshme.
19. Telefono pa ndërprerë prindërit e tu.
20. Ruaji kufijtë e tu.
21. Kur zgjohesh i gjallë në mëngjes, falënderoje Allahu e Lartmadhëruar.
22. Dërgoja këtë atyre që i do.

Përktheu: Valdet Kamberi

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

Must Read