BallinaARTIKUJHadith dhe SunetPrej shenjave të Kijametit është: "Shfaqja e të veshurave, të zhveshura"

Prej shenjave të Kijametit është: “Shfaqja e të veshurave, të zhveshura”

Prej shenjave të Kijametit është: “Shfaqja e të veshurave, të zhveshura”

Dalja e grave prej rregullave të ligjit islam, duke veshur rroba të cilat nuk i mbulojnë pjesët e trupit të tyre që duhen mbuluar.

Përcillet nga Ebi Hurejra -Allahu qoftë i kënaqur prej tij-  se i Dërguari i Allahut -alejhi salatu ue selam- ka thënë: 
” صنفان من أهل النار لم أرهما: رجال بأيديهم سياط كأذناب البقر يضربون بها الناس، ونساء كاسيات عاريات، مائلات مميلات، رءوسهن كأسنمة البخت المائلة، لا يدخلن الجنة ولا يجدن ريحها…
“Dy lloje njerëzish prej banorëve të Zjarrit nuk i kam parë ende;
● njerëz të cilët mbajnë shkopinj, që duken si bishtat e lopëve dhe me to godasin njerëzit,
● gra të veshura, të zhveshura, të krekosura e provokuese. Kokat e tyre duken si gunga të mënjanuara të devesë.
Ata nuk do të hyjnë në Xhenet dhe nuk kanë për ta ndjerë erën e tij, edhe pse era e tij arrin në distancën kaq dhe aq.” (Sahihul Muslim)

/Mesofenetende

Must Read