BallinaAKTUALEFakte dhe StatistikaStudimi amerikan: Njeriu mund të nuhasë deri në një milion aroma

Studimi amerikan: Njeriu mund të nuhasë deri në një milion aroma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hunda jonë është më e ndjeshme sesa sytë dhe veshët, të paktën sipas hulumtimit të fundit mbi nuhatjen.

Një studim amerikan, i kryer në një laboratorët e Universitetit Rockfeller në Nju Jork, tregon se hunda e njeriut është në gjendje të njohë deri në një trilion, ose një milion, aroma të ndryshme.
Ndër aromat që mund të nuhasë njeriu janë: një lule, aroma e frutave agrume, një filxhan çokollatë e nxehtë, pluhur babi në trupin e një foshnje të porsalindur … dhe kështu me radhë për miliona e miliona kombinime.

Studimi
Nuancat se hunda mund të ndjehen për këtë arsye janë të shumta, por deri më tani kërkimi kishte ndaluar për të argumentuar se shumica e kombinimeve të aromave mund të arrijë në 10 mijë aroma të ndryshme. Aftësia e të nuhaturit është më shumë e pranishme në periudhën e adoleshencës, e gradualisht duke zbritur drejt pleqërisë. Këtë fakt e kanë treguar edhe studimet e hershme të vitit 1920.

 

Burimi O.: Koha Islame

Must Read