BallinaTEZKIJEAmbiciet dhe SuksesiVlera jote nuk ndryshon, edhe nëse të braktisin të gjithë!

Vlera jote nuk ndryshon, edhe nëse të braktisin të gjithë!

 

Vlera jote nuk ndryshon, edhe nëse të braktisin të gjithë!

 

Një ligjërues filloi ligjëratën e tij duke ngritur lartë 50 euro.

Dhe i pyeti të pranishmit:
« Kush po i do këto 50 euro? »
Duart filluan të ngrihen lartë, me pas ai tha:
« Do t’ia japi këto 50 euro njërit prej jush por më lejoni që të bëj diçka me këto. »

I shtrëngoi në grusht me tërë fuqin e tij, i rudhi ato, pastaj pyeti :
« A i doni prap këto 50 euro ? »
Duart ngelën të ngritura.
« Mirë, n’rregull, por ç’ka do të ndodh nëse e bëj këtë. »

I hedh të hollat përtok dhe shkel mbi to, duke i pluhurosur dhe i njëllosur ato.
Pastaj pyeti:
« Kush po i don prap këto? »

Sigurisht, përsëri duart u ngritën lartë . . .

« Të nderuar të pranishëm ju veç sa e morët një mësim . . . çfarëdo që të beja me këto të holla vlera e saj nuk ndryshoi, prap se prap vlejn 50 euro.“

«Mendoni pra për jetën tuaj. Shumëhere në jetën tuaj do të shkeluni, braktisuni, njëllosuni prej njerëzve apo prej ngjarjeve të ndryshme.

Dhe do të mendoni se nuk vleni asgjë, mirëpo në realitet ju nuk keni ndryshuar fare në sytë e atyre që ju duan . . . ! »


Përgatiti: Fitim Miftaraj, Preshevë

Burimi: www.islamifejaevertete.com


Must Read