BallinaTEZKIJEAmbiciet dhe SuksesiÇfarë më mësoi jeta nën hijen e besimit IV

Çfarë më mësoi jeta nën hijen e besimit IV

 

Çfarë më mësoi jeta nën hijen e besimit IV

 

 

  1. Mësova se ai që fiton është ai që është më i qëndrueshëm dhe që ka durim.
  2. Mësova se buzëqeshja do të thotë shumë, por nuk na shpenzon asgjë.
  3. Mësova se të gjitha zbulimet që i shohim tani, para se te zbulohen janë konsideruar si të pamundura.
  4. Mësova se shikimi i gjërave të thjeshta, që shumica e njerëzve zakonisht i konsiderojnë si të pavlera, i bën disa njerëz të pasur.
  5. Mësova se nëse kalon kohë të këndshme duke luajtur, atëherë ti je fituesi, edhe nëse ke humbur me rezultat.
  6. Mësova se arma më e suksesshme që ka njeriu është koha dhe durimi.
  7. Mësova se njeriu nuk duhet të mundohet të jetë njeri i suksesshëm, por të mundohet për të qenë njeri që ka vlerë, e pas kësaj suksesi vjen vetë.
  8. Mësova se dështuesit janë dy llojesh: ata që mendojnë pa realizuar dhe lloji tjetër janë ata që realizojnë pa menduar.
  9. Mësova se ata të cilët kanë guxim ta ballafaqojnë dështimin, janë ata që i përmbysin vështirësitë dhe arrijnë fitore.
  10. Mësova se ai që ngjitet lart shkëlqyeshëm, përqendrohet në qëllimin e tij dhe nuk shikon poshtë për shkak se rreziqet i turbullojnë mendjen.

 

E huazuar

 

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

 

 

Must Read