BallinaTEZKIJEThirrje për përmirësimÇudi me ty o biri i Ademit

Çudi me ty o biri i Ademit

 

Çudi me ty o biri i Ademit

Kur lind, nuk di se kush të nxjerr nga barku i nënës tënde.
Kur vdes, nuk e di kush të ka futur në varr.
Kur je lind të kanë larë dhe pastruar.
Kur ke vdekur të kanë larë dhe pastruar.
Kur je lind nuk e di se kush është gëzuar.
Kur ke vdekur nuk e di se kush është pikëlluar.

Në barkun e nënës ishe në vend të ngushtë dhe të errët.
Kur të vdesësh do jesh në vend të ngushtë dhe të errët. 

Kur lindë të mbështjellin me çarçaf që të mbulojnë.
Kur të vdesësh qefinosesh me çarçaf që të mbulojnë.

Kur ke lindë dhe je rritë njerëzit kanë pyetur për diplomat dhe eksperiencat e tua.
Kur të vdesësh melaiket do të pyesin për Zotin, Fenë dhe Muhamedin alejhi selam.
Nëse përgjigjesh do të jetosh i furnizuar, e nëse jo, i dënuar në varrin tënd, pastaj në ditën e llogarisë Allahu yt do të pyesë për punët tua.

Çka ke përgatitur për Ditën e Gjykimit?

Dëshmoj se nuk ka Zot tjetër që meriton të adhurohet pos Allahut, dhe se Muhamedi, alejhi selam, është i dërguari i Tij.

Provo, thuaje me gjithë zemër!
Puno me atë gjatë gjithë jetës!
Kërko falje për mëkatet e tua se Allahu falë shumë.
Të gjitha punët bëji vetëm për Allahun tënd.
Përgëzoje veten për takimin me Atë që të ka krijuar, formuar dhe mësuar.
Të shëroi kur u sëmure.
Të shtoi durimin kur u sprovove.
Të furnizoi kur u varfërove.
Të ushqeu kur u urite.
Të forcoi kur u dobësove.
Të fali kur gabove.
Ky është Allahu ynë, sa dhunti e madhe që e kemi Zot.
O Allah, na bën të vdesim si musliman, e jo të sprovuar.
O Allah, punët tona të fundit bëji të jenë të mira.
O Allah, jetën tonë të fundit bëje të jetë më e mira për ne kur të takohemi me Ty.
O Allah, na falë dhe mëshiro, o Mëshirues.

Përktheu: Hoxhë Valdet Kamberi

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

Artikulli paraprak
Artikulli tjetër

Must Read