BallinaPraktikaPyetje dhe PërgjigjjeGjykimi rreth personit të sëmurë i cili nuk mund që të agjërojë

Gjykimi rreth personit të sëmurë i cili nuk mund që të agjërojë

Gjykimi rreth personit të sëmurë i cili nuk mund që të agjërojë

 

Pyetja: “Çfarë duhet që të veprojë një person i cili është i sëmurë dhe nuk ka mundësi që të agjërojë gjatë Ramazanit?”

 

Shejh el-Fekih Muhammed Nasiruddin el-Albani:

 

“Nëse mjeku i thotë se personi i sëmurë do të shërohet, atëherë ai nuk ofron ndonjë shpagim, por, ai pret derisa të shërohet –me lejen e Allahut- dhe pastaj i kompenson duke i agjëruar ditët e humbura. Ndërkaq, nëse mjeku i thotë se ai me siguri nuk do të shërohet, atëherë ai ofron shpagim për çdo ditë duke e ushqyer një të varfër.”

 

[silsiletul-huda ue nur 212/7/, përkthimet esahiha]

 

www.islamifejaevertete.com

 

 

 

Must Read