BallinaPraktikaRamazaniCfarë i ndodh trupit tonë kur ne agjërojmë? (video)

Cfarë i ndodh trupit tonë kur ne agjërojmë? (video)

 

Cfarë i ndodh trupit tonë kur ne agjërojmë?


Ky ramazan( gjate veres) perfshin 18 ore agjerim ne kulmin e veres nje sprove per trupin dhe mendjen e njeriut


Zemra dhe gjaku-fillon pakesimi i gjakut ne sistemin e tretjes, kur ne agjerojme, keshtu qe me teper gjak shkon ne pjeset tjre te trupit. Si rredhoje trupi perdor kohen e agjerimit per te hequr depozitat e kolesterolit qe ndodhen ne venat e gjakut.


Mushkerite- Kur ne marrim fryme, trupi yne thith mijera toksina qe ndodhen rreth nesh. Agjerimi ndohmon ne heqjen e ketyre toksinave te grumbulluara ne mushkeri.
Lukthi- Lukthi shfrytezon kohen e agjerimit per tu pastruar veteveten nga papastertite e grumbulluara per te beret e mundur nje tretje me eficiente.
Zorret- Edhe zorret e shfrytezojne kete kohe per te pastruar veten nga papastertite
Melcia- e pasuron trupin me glikogjen; burimi i dyte i energjise dhe zberthen dhajmin per te prodhuar glycerol-nje tjeter burim energjie.
Veshkat- Gjate agjerimit, veshkat rrisin sasine e nxjerrjes se kripes dhe ujit, e cila con ne uljen e presionit te gjakut.


Muaji i Ramazanit ka shume perfitime per ne menatlisht, shpirterisht, fizikisht per sa kohe qe ju hani ushqimin e duhur dhe nuk e sforconi veten pertje mundesive tuaja fizike ju do te ndoheni ne nje gjendje shume te mire shendetesore ne fund te Ramazanit.

Nga Kur`ani famelarte: ,,O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm {2:183}.

(Jeni të obliguar për) Ditë të caktuara, e kush është i sëmurë prej jush ose është në udhëtim (e nuk agjëroi), atëherë ai (le të agjërojë) më vonë aq ditë. E ata që i rëndon ai (nuk mund të agjërojnë), janë të obliguar për kompensim, ushqim (ditor), i një të varfëri, ai që nga vullneti jep më tepër, ajo është aq më mirë për te. Mirëpo, po qe se e dini, agjërimi është më i mirë për ju {2:184}.

(Ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur’ani, që është udhërrëfyes për njerëz dhe sqarues i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush e përjeton prej jush këtë muaj le të agjërojë, ndërsa kush është i sëmurë ose në udhëtim, le të agjërojë aq ditë nga ditët e mëvonshme. All-llahu me këtë dëshiron lehtësim për ju, e nuk dëshiron vështirësim për ju. (Të agjëroni ditët e lëshuara më vonë) Që të plotësoni numrin, ta madhëroni All-llahun për atë se u udhëzoi dhe që të falënderoni {2:185}.”

 

 

Në video:

 

http://www.youtube.com/watch?v=gefqKDID3ug

Must Read