BallinaAKIDEBidatiA ka ndodhur Miraxhi i Profetit me datën 27 të Muajit Rexheb

A ka ndodhur Miraxhi i Profetit me datën 27 të Muajit Rexheb

 

 

A ka ndodhur Miraxhi i Profetit me datën 27 të Muajit Rexheb

 

Shejh Uthejmini, Allahu e mëshiroftë, ka thënë, “Është bërë mirë e ditur në mesin e njerëzve se Profeti – sal-lAllahu alejhi ue sel-lem – është ngritur në qiell në natën e 27 të muajit Rexheb – por kjo nuk ka bazë, kështu që, kush fut diçka në fenë e Allahut e cila nuk është pjesë e saj nuk do të ketë asgjë përveç telasheve dhe vështirësive, dhe vepra e tij refuzohet, dhe ai është i devijuar: Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë, ‘Çdo bid’at është humbje, dhe çdo humbje është në zjarr.’”

[Nënkupton se data 27 e muajit hënor Rexhep nuk është e vërtetuar të jetë data se kur ka ndodhë Israja dhe Miraxhi, sa i përket vetë Israsë dhe Miraxhit, ndodhia e saj është e vërtetuar me Kur’an dhe Sunnet]


Fetua Nurun AlaDarb.

Referenca: giftsofknowledge.wordpress.com

Burimi: www.islamifejaevertete.com

 

 

 

 

 

 


 

 

Must Read