BallinaPraktikaFikhuPërse quhet dita e 10të e Muharremit Dita e Ashurës

Përse quhet dita e 10të e Muharremit Dita e Ashurës

 

Përse quhet dita e 10të e muajit Muharrem Dita e Ashurës

 

 

Pyetja: Përse quhet Dita e 10të e muajit Muharrem Dita e Ashurës?

 

Përgjigjja: Sepse është Dita e 10të [e muajit Muharrem, ‘Ashura’ d.t.th. dhjetë në arabisht], sikurse që dita e nëntë quhet Tasu‘a’.

 

Allahu na dhëntë sukses! Shpëtimi dhe Lavdërimet e Allahut qofshin për Profetin, familjen, dhe shokët e tij!

 

Komiteti i Përhershëm për Hulumtime dhe Vendime Shkencore

 

Anëtar: Abdullah ibn Ku’ud,

Kryetar: Abdulaziz bin Abdullah bin Baz

 

 

www.islamifejaevertete.com

 

 

 

 

Must Read