Hoxhë Sadat Rrustemi

 

Hoxhë Dr. Sadat Rrustemi – Prishtinë (Lipjan)


Përshkrim i shkurtër:

Sadat Rrustemi: Është hoxhë i nderuar me prejardhje nga Kosova. Fakultetin e përfundoi në Universitetin Islamik të Medinës – Dega e Sheriatit, gjithashtu ai i vijon studimet e doktoraturës në Universitetin e Xhinanit – Liban. Ai shquhet për angazhimin e tij në thirrjen islame përmes ligjëratave dhe hutbeve ku dhe për vite të tëra ishte imam në xhami të ndryshme dhe aktiviteti i tij shtrihet edhe në mbajtjen e kurseve të ndryshme të avancuara ku morën pjesë shumë të rinjë. Ka shërbyer për më shumë se një vit në një xhami nga xhamitë e Zvicrrës si imam dhe hatib duke mbajtur ligjërata të rregullta gjatë tërë kohës.

I njohur për ligjërata akademike dhe të studiuara mirë si dhe shkrimet e tij janë të veçanta për nga aspekti akademik.


Burimi: IslamHouse.com Shqip & www.IslamiFejaeVertete.com


Artikulli paraprak
Artikulli tjetër

Must Read